28 Ekim 2010 Perşembe

Forum Admin Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Aslında pek sık karşılaşılabilecek bir durum olmasa da bir gün başımıza gelebilir.Tabi sizlere burada mailinize şifrenizi gönderin seçeneğini kullanın gibi şeyler söylemeyeceğim.Örneğin; yöneticisi olduğunuz forumda şifrenizi unuttunuz, mailinize gönderme şansınız da yok ve sizin profil bilgilerinize erişebilecek bir başka yönetici de sitede yok.Ya da forumunuzun admin hesabını bir başkasına kaptırdınız.Neler yapabilirsiniz?



Hiç paniklemenize gerek yok.Tabi ki elinizde hostinginizin kontrol paneli bilgileri varsa.Site sizin ise olmalıdır.Zaten o da eliniz de yoksa cezasını çekmeye mahkumsunuz demektir bu.Neyse... Öncelikle kontrol panelimize şifremiz ve kullanıcı adımızla giriyoruz.Ardından bizi database kontrol paneline yönlendirecek sekmeleri izliyoruz.Buradan sonrası ise gayet basit.

DB'mizin kullanıcılar tablosunu seçip kendimizi buluyoruz.Ancak bu ne işe yarayacak?Çoğu forum kullanıcıların şifrelerini, şifreleyerek kaydettiği için buradan şifrenizi görme şansınız yok.Bunun yerine kullanıcınızın yönetici yetkilerini elinden alabilirsiniz.Bu tip özellikler genel de "user_level","user_status" gibi sütunlarda yer alırlar ve yine genel de "1" numara burada admini temsil eder."Eee, halen şifreme ulaşamadım!" diyorsanız bundan sonrası için yolunuza şöyle devam edebilirsiniz.Forumunuzun kullandığı şifreleme metodunu öğrenmelisiniz ki bu da genelde "md5" yöntemidir.İnternet üzerinden, hemen bir "online md5 maker" bulup oluşturacağınız şifreye karşılık "md5" kodunu alırsınız.Yönetici adayı kullanıcının şifres hanesini de bu md5 ile doldurup kaydettiniz mi, karşınızda şifresini sizin belirlediğiniz yönetici.Bundan sonrası ise forumdan şifreyle giriş yapmaya bakar.

Aşağıdaki Yazılarda İlginizi Çekebilir

1 yorum:

  1. Merhabalar arkadaslar
    Ben internete girmek icin firefox kullanmaktayim. Ancak firefoxda birden cok sayfa actigimda firefox cokmekte. Bu tarz bir problemle karsilasan arkadaslar varsa ve bana yardimci olurlarsa cok sevinirim.
    saygilarimla...

    YanıtlaSil