12 Kasım 2010 Cuma

Geek Adsl Modem Şifre Değiştirme

Çoğu kişi modem giriş şifresini değiştirmez, günümüzde üretilen nerdeyse her modemde firewall olmasına rağmen bir çok modemde bu özellik kapalı olduğu için dışardan erişim mümkün olmakta, eğer standart kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz bu sizin için büyük bir tehdit olabilir, şöyleki;
Eğer yetkisiz bir kullanıcı sizin IP adresinizi alarak o adresi Browserındaki adres satırına kopyalarsa sizin mmodeminize ait giriş ekranı gelir, yukardada bahsettiğim gibi eğer modeminizin default ( standart ) kullanıcı adı ve şifresini değiştirmediyseniz, dünya genelinde standart olan bu bilgilerle sizin modeminize girebilir, kullanıcı adı ve şifrenizi görebilir, sizin ADSL hesabınızdan internet bağlantısı yapabilir, bağlantınızı kesebilir yada modeminizi tamamen kullanılmaz hale getirebilir, tüm bu sorunları yaşamamak adına modemlerle ilgili detaylı yazımı sizlerle paylaşıyorum :)
Browserda 10.0.0.2 yazıyoruz
GeekADSL modemlerin için default ayar;
Kullanıcı Adı: admin
Şifre : geekadsl
yazıoyoruz tamama tıklıyoruz. aşağıdaki Geek ADSL yönetim paneli açılacak.

Geek ADSL yönetim panelinden gelişmiş kuruluma tıklıyoruz. aşağıdaki gelişmiş kurulum penceresi açılacak.


Gelişmiş Kurulum Penceresinde Sistem Ayarları Menüsü içerisindeki Şifre Değiştirme butonunu buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki şifre değiştirme menusü açılacak.


Kullanıcı Adınız kısmına kendi belirlediğiniz yeni kullanıcı adını yazın,
Aktif parolanız kısmına default ayar olan geekadsl yazın,
Yeni parolanız ve yeni parolanız tekrar bölümüne kendi belirlediğiniz yeni şifrenizi yazın ve gönder butonuna tıklayın, son olarak ayarları kaydet butonuna basın,

değişiklikleri kaydederek modeminizi yeniden başlatmak istiyormusunuz diye soracak Tamam deyin. modeminiz yeniden başlatılacak bu işlem 10 15 saniye kadar sürecek.

Başarılı yazısı çıktıktan sonra işlem tamam bundan sonra modeminize girerken yeni belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreyi kullanacaksınız.

Belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifresini unutursanız, modemin arkasında modem ayarlarını sıfırlamaya yarayan küçük bi delik var ince bi kürdan veya iğne ile orayı bastırırsanız modem ayarlarınız sıfırlanacaktır.

Modem şifresini değiştirmeniz bilgisayarınızın ve modeminizin güvenliği açısından önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder