9 Kasım 2010 Salı

Hotmail Şifremi Unuttum

İlk olarak bu adrese gidiyoruz, tıklayın 


E-posta adresiniz ve güvenlik kodunu girin
Önünüze gelen ekranda, resimdeki belirtilen yerleri doğru şekilde girin. Bilgileri girdikten sonra Devam tuşuna basarak sonraki adıma geçiyoruz.

Sonraki adımda yaşadığımız probleme göre işlem yapacağız, eğer MSN hesabınıza kayıtlı parola ile girebiliyorsanız ve mail hesabınızı kişisel bilgisayarınızda açabiliyorsanız .


Resimdeki seçeneği seçerek devam edin

  • Kendinize bir parola sıfırlama e-posta iletisi gönderin seçeneğini tıklyarak işleme devam etmemiz gerekiyor.

    Bu ekranda ise son adıma doğru yaklaşmış olduk, İleti Gönder butonuna basarak son adıma geçiyoruz.
Son aşamada, Bitti butonunu tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz. Daha sonrasında ise MSN deki kayıtlı parolamız ile MSN oturum açıyoruz ve Posta kutusunu tıklayarak Mail adresimize giriyoruz.
Mail hesabımıza girdikten sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir E-Posta geldiğini görüyoruz.




Gelen maili tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi ekran geliyor




Linki tıklayarak parola sıfırlama sayfasına geliyoruz.



Bu bölümde paola sıfırlama isteğinde bulunduğumuz, ilk işlem yaptığımız mail adresimizi yazıyoruz (resimdeki mail benimkidir, siz kendi postanızı yazın) ve Devam diyoruz.




Bu bölümde Mail adresiniz ve MSN inizin için ortak kullandığınız yeni bir parola belirliyorsunuz, Parola Güvenlik Seviyesine özen göstererek, harf ve rakamlardan oluşan, ama unutmayacağınız yeni bir parola belirleyerek her iki kısmada yazıyoruz ve Devam diyoruz.
Eğer şifreniz için sürekli yenileme isterseniz Parola Son Kullanma Tarihini işaretleyerek 72 günde bir yeni parola için hatırlatma alabilirsiniz, ama gereksiz :)

 Bu bölüm önemli, önünüze gelen bu yeni ekranda parolanızı tamamen unutmanız halinde alternatif bir e-posta adresi belirleyebilirsiniz, yani bu ne anlama geliyor dediğinizi duyar gibiyim, burda belirleyeceğiniz diğer e posta adresi sizin güvenceniz olucaktır, parolanızı tekrar unutmanız halinde yada şifrenizin başkaları tarafından kırılması durumunda, buraya yazacağınız alternatif başka bir e-posta adresine parola sıfırlama isteği göndererek yeniden işlem yapabilirsiniz. Bu bölümü geçtikten sonra devam yada boş geçmek için Atla butonuna basarak devam ediyoruz.





Ta taaaam, işlemler bitti, bu kısımda Bitti seçeniğini tıklayarak tüm işlemlere son vermiş ve yeni bir parolaya sahip olmuş oluyorsunuz. "Hesabınızı koruma hakkında daha fazla bilgi edinin" seçeneğini tıklayarak, mail adresinizi nasıl daha güvenli hale getirebileceğiniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yazımızın devamında, şifrenizi tamamen unutmanız halinde yapacaklarınızla ilgili bilgi vereceğim, eğer MSN de kayıtlı parola kullanmıyorsanız ve uzun süredir girmediğiniz mail adresinizin şifresini hatırlamıyorsanız, anlatacağım yolla  bununda üstesinden gelebilirsiniz.

Burda önemli bir açıklama yapalım, eğer Güvenlik Sorunuzun yanıtını hatırlamıyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok, çünkü cevabı bilmeden hiçbir şey yapamıyoruz.

Öncelikle hotmail.com adresine giderek, Parolanızı unuttunuz mu? seçeneğini tıklıyoruz yada doğrudan https://account.live.com/password/reset bu adresi tıklayarak işlem yapacağımız bölüme geliyoruz.

Önümüze gelen sayfada Parolamı unuttum seçeneğini işaretledikten sonra altda çıkan Parolanızı sıfırlayın linkine tıklayarak yeni sayfaya geçiyoruz.

Yeni gelen sayfada işlem yapacağımız mail adresimizi yazdıktan sonra alt kısımdaki güvenlik kodunu girerek ileri diyoruz.

 


Bu ekranda, Güvenlik Sorusu seçeneğini işaretliyoruz ve önümüze güvenlik sorusu ekranı geliyor. Gelen ekranda Gizli sorunuzun yanıtı yazdıkdan sonra İleri diyerek sonraki adıma geçiyoruz ve parola ekranı geliyor.

Yukardaki resimlerdeki gibi parola ekranında güvenli bir parola belirleyerek İleri diyoruz ve tüm işlemler tamamlanmış olarak sonuca varıyoruz :)

Unutmadan söyleyelim, Mail adreslerinizin ayarlarındaki Cep Telefonu, Alternatif mail adresi ve güvenlik sorusu çok önemli can alıcı noktalardır, bir gün şifrenizi unutacağınız ihtimalini düşünerek muhakkak bu bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girin.

Aşağıdaki Yazılarda İlgilinizi Çekebilir

1 yorum: